Hanno de Schipper

Hanno is afgestudeerd Bedrijfskundige en Socioloog MSc aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Tijdens zijn opleidingen heeft hij zich als ambassadeur ingezet voor scholieren door ze te helpen met het maken van een goede studiekeuze. Dit deed hij door het geven van presentaties en het organiseren en begeleiden van studiekeuzeworkshops.

Zijn passie ligt in het omgaan met veranderingen: klantgericht denken betekent altijd veranderen. Niet alleen voor organisaties, systemen en processen, maar vooral voor mensen. Hij ontwikkelde tijdens zijn afstuderen een concept, waarbij de brug tussen onderzoek en praktijk gemaakt wordt door op basis van wetenschappelijk onderzoek interventies te organiseren en te evalueren om de veranderbereidheid van medewerkers samen op een duurzame wijze te stimuleren.

Hij gelooft in het programma “IK werkt voor jou”, omdat het een geïntegreerd lange termijn programma is waar klanten en medewerkers zelf aan zet zijn. Hanno is als coach actief binnen het IK-programma. Hij wil zichzelf hierin blijven ontwikkelen, maar vooral andere mensen helpen zich te ontwikkelen en zo samen aan klantgerichtheid te werken.